Napovednica

 • Čas:
  od 23. 02. 2018
  do 05. 03. 2018
  Lokacija:
  http://bodeca-neza.spol.si/glasovanje

  Spletno glasovanje za bodečo nežo 2017-2018

  Kam se bo letos zapičila bodeča neža? Kolektiva Rdeče zore / Red Dawns in Spol.si sta vse leto bdela nad osebami, ki javno širijo seksizem in zbirala njihove izjave.

  Čigava usta so najbolj umazana? Glasujte na spletu med 23. februarjem in 5. marcem za najbolj seksistično izjavo feminističnega leta 2017-18 na povezavi: http://bodeca-neza.spol.si/glasovanje.

  Komu bo letos podeljena nečastna nagrada bodeče neže bomo dokončno odločile_i skupaj na razglasitvi v sredo, 7. marca ob 20. uri v klubu Gromka. Tam bo potekalo glasovanje v živo, in sicer se bo izbiralo med petimi izjavami, ki bodo prejele največ glasov na spletnem glasovanju. Osebi in izjavi z največ glasovi na glasovanju v živo bo podeljena bodeča neža.

 • Čas:
  26. 02. 2018
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor

  Predstavitev knjige: Bila si tisto, kar je molčalo Jasne Podreka

  Vabimo vas na predstavitev knjige dr. Jasne Podreka »Bila si tisto, kar je molčalo«, raziskave o intimno partnerskih umorih v Sloveniji in nasilju do žensk.

  Avtorica je raziskovala sodne primere intimnopartnerskih umorov in poskusov umorov v Sloveniji, med drugim tudi značilnosti in profile povzročiteljev tovrstnih kaznivih dejanj. S svojo raziskavo je odprla vrsto vprašanj v zvezi z nasiljem in poglobljenim proučevanjem te problematike.

  Avtorici knjige dr. Jasni Podreka se bosta pri predstavitvi in razpravi pridružili dr. Milica Antić Gaber, prof. na FF v Ljubljani in lektorica knjige ter ustanoviteljica SOS telefona Mojca Dobnikar.
  Pogovor bo usmerjala Danica Jordan.

 • Čas:
  26. 02. 2018
  od 19:00 do 22:00
  Lokacija:
  +MSUM, Maistrova 3, Ljubljana

  Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije

  Spoštovane_i,

  vabljene_i na strokovno predavanje

  RAZISKOVANJE RAZLIČNIH ASPEKTOV PONOTRANJENE HOMOFOBIJE

  z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Kevin McCannom,

  ki bo, 26. 2. 2018 ob 19. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3, Ljubljana. (Več v priponki.)  Dogodek bo namenjen zbiranju sredstev za izvedbo izobraževalnih taborov za mlade LGBT+ osebe. Denar, zbran s kotizacijam, gre v celoti za izvedbo taborov, saj se je predavatelj, Kevin McCann, odpovedal honorarju. (Več o izobraževalnih taborih, v priponki.)  Kotizacija: 30 €

  Obvezne so prijave, ki jih zbiramo na povezavi https://goo.gl/forms/gh8n0DcKKihHtx812, najkasneje do 19. 2. 2018 oziroma do zapolnitve mest.  Za več informacij smo dosegljive_i na elektronski naslov katja.sesek@legebitra.si ali na telefonski številki 030 466 155.

  VABLJENE_I!

  Lep pozdrav,
  Katja Sešek

AEC v1.0.4