Napovednica

 • Čas:
  26. 02. 2018
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor

  Predstavitev knjige: Bila si tisto, kar je molčalo Jasne Podreka

  Vabimo vas na predstavitev knjige dr. Jasne Podreka »Bila si tisto, kar je molčalo«, raziskave o intimno partnerskih umorih v Sloveniji in nasilju do žensk.

  Avtorica je raziskovala sodne primere intimnopartnerskih umorov in poskusov umorov v Sloveniji, med drugim tudi značilnosti in profile povzročiteljev tovrstnih kaznivih dejanj. S svojo raziskavo je odprla vrsto vprašanj v zvezi z nasiljem in poglobljenim proučevanjem te problematike.

  Avtorici knjige dr. Jasni Podreka se bosta pri predstavitvi in razpravi pridružili dr. Milica Antić Gaber, prof. na FF v Ljubljani in lektorica knjige ter ustanoviteljica SOS telefona Mojca Dobnikar.
  Pogovor bo usmerjala Danica Jordan.

 • Čas:
  26. 02. 2018
  od 19:00 do 22:00
  Lokacija:
  +MSUM, Maistrova 3, Ljubljana

  Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije

  Spoštovane_i,

  vabljene_i na strokovno predavanje

  RAZISKOVANJE RAZLIČNIH ASPEKTOV PONOTRANJENE HOMOFOBIJE

  z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Kevin McCannom,

  ki bo, 26. 2. 2018 ob 19. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3, Ljubljana. (Več v priponki.)  Dogodek bo namenjen zbiranju sredstev za izvedbo izobraževalnih taborov za mlade LGBT+ osebe. Denar, zbran s kotizacijam, gre v celoti za izvedbo taborov, saj se je predavatelj, Kevin McCann, odpovedal honorarju. (Več o izobraževalnih taborih, v priponki.)  Kotizacija: 30 €

  Obvezne so prijave, ki jih zbiramo na povezavi https://goo.gl/forms/gh8n0DcKKihHtx812, najkasneje do 19. 2. 2018 oziroma do zapolnitve mest.  Za več informacij smo dosegljive_i na elektronski naslov katja.sesek@legebitra.si ali na telefonski številki 030 466 155.

  VABLJENE_I!

  Lep pozdrav,
  Katja Sešek

AEC v1.0.4