Napovednica

 • Čas:
  19. 02. 2018
  od 19:00 do 20:30
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Zahtevamo pravice

  Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem pogovoru 2. letnika delovanja Inštituta 8. marec: "Zahtevamo pravice."

  Na prvem pogovoru, na katerem bomo orisali pomembnejše mejnike preteklega leta, bosta sodelovala Tadej Troha, filozof, in Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec. Dogodek bo povezoval Luka Volk, koordinator letnika.

  Dogodki v sklopu letnika "Zahtevamo pravice" bodo prepletali tako teorijo kot prakso. Pred vsakim dogodkom bomo na obstoječe politične opcije naslovili vprašanja in nanje zahtevali jasne odgovore. Na rednih mesečnih dogodkih bomo te odgovore analizirali in jih primerjali z njihovim dosedanjim delovanjem.

  Kakšna je naša prihodnost znotraj EU? Kakšne posledice je na političnem parketu pustila begunska "kriza"? Kdo nam je pravzaprav prava grožnja in kako preseči politiko strahu? Kam nas pelje žensko gibanje in zakaj je pomembno? Kaj so naslednji koraki za LGBT skupnost? Kaj so razlogi za socialne in ekonomske neenakosti? Zakaj je družbene probleme potrebno preučevati tudi skozi prizmo ekologije?

  Na vsa ta vprašanja bomo poskušali odgovoriti na naših rednih mesečnih dogodkih v Pritličju, hkrati pa k dialogu pozvali tudi tiste, ki so na oblasti.

  Pred pogovorom, ob 11.00, bo v Pritličju potekala tudi tiskovna konferenca, kjer bomo predstavili 2. letnik delovanja Inštituta 8. marec.

  Povezava do dogodka:
  https://www.facebook.com/events/168579113772285/

 • Čas:
  19. 02. 2018
  od 20:00 do 23:00
  Lokacija:
  Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

  Lezbične & kvir intimnosti v prijateljskih odnosih

  Lezbično-feministična univerza
  vas vabi na izkustveno delavnico “Lezbične in kvirovske intimnosti v prijateljskih odnosih”. Na delavnici bomo skušale raziskati raznolike vidike naših lezbičnih in kvir prijateljstev, kolegialnosti, tovarištev in ostalih tesnih odnosov.

  Več info: https://www.lezfemuniverza.org/lezbicne-kvir-intimnosti-prijateljstva/

  Vabljene!

  /Delavnica bo potekala v slovenščini in angleščini. Odprta je za lezbijke, ženske, kvir in trans* osebe./

AEC v1.0.4