Napovednica

 • Čas:
  21. 06. 2017
  od 08:00 do 10:00
  Lokacija:
  ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana

  Praznik glasbe: Z'borke

  Še eno tradicionalno prizorišče Praznika glasbe se pripravlja pri ŠKUCu! Staremu trgu bomo v žilo spustili izdatno dozo rocka, bluesa, reggaea, prav ŠKUCa pa so si letos zaželele tudi FPZ Z'borke! Ob Z'borkah bodo praznovali še: Blue Town's Radio, Burry Yurman, Can of Bees, Captain Morgan's Revenge, Matej Krajnc & Cepus Alessandro, Tomi in orkester, The Real Things in Good Vibrations!

 • Čas:
  21. 06. 2017
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  “Mama, ti si mója”

  “Mama, ti si mója”
  O spontani perverziji slovenske domače glasbe

  "V ognju druge ljubezni,
  tvoj otrok postaja mož.
  Zadnjikrat vzemi me v naročje;
  mati, bodiva prijatelja!"

  Da se v jedru glasbe, ki poganja iz rodne grude in jo za svojo jemlje desničarski hiper-moralizem, skriva globoka perverzija, je že dolgo znano. A njena prava podoba niso enostavne šifre, njen pravi obraz niso “brizgalne brizge”, “ribe” in “krtače” — resnična perverzija je tišja, bolj strukturna in mnogo bolj izmuzljiva. Ko se zavija v tople in spevne melodije, je sprva niti ne opazimo, a ko nanjo postanemo pozorni, jo naenkrat vidimo povsod.

  Univerzum nenavadne, skoraj pretirano odkrite družinske patologije, ki se razpre pred nami, sicer dehti, a bolj ko dehti, bolj nas postaja sram, da smo se sploh kdaj rodili. Mami, ati, sinko in hčerkica niso zgolj člani idealne družine: ko jih v kremplje dobijo glasniki slovenske normalnosti, se preobrazijo v akterje žgečkljive doživljenjske sage.

AEC v1.0.4