Napovednica

 • Čas:
  od 06. 06. 2017
  do 20. 06. 2017
  Lokacija:
  Različna prizorišča

  Festival Parada ponosa 2017

  Festival Parada ponosa 2017 združuje paleto različnih dogodkov in bo vrhunec dosegel v soboto, 17. junija, s tradicionalnim pohodom po ljubljanskih ulicah. Letošnji slogan Odstiranje nevidnega obiskovalko_ca festivala še posebej usmerja na dogodke, ki naslavljajo interspolnost.

  Vsi dogodki dostopni na: https://narobe.si/koledar/

 • Čas:
  13. 06. 2017
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Mesto knjige, Bevkov Trg, Nova Gorica

  Svetlana Slapšak v Knjižnici pod krošnjami v Novi Gorici

  Knjižni junij se tudi po Mestu knjige nadaljuje. Od danes naprej se je v Borovem gozdičku v Novi Gorici odprla Knjižnica pod krošnjami.
  Še posebej vas vljudno vabimo na jutrišnji pogovorni večer s
  Svetlano Slapšak,
  ki se bo zgodil v Borovem gozdičku ob 18h.

  Svetlana Slapšak je avtorica številnih del s področja antropologije, lingvistike, klasičnih študij, študij spola, balkanologije in komparativistike. Objavila je več kot 50 knjig, preko 400 znanstvenih študij in preko 1000 esejev. Prevedla je ogromno del iz latinščine, stare in nove grščine, francoščine in angleščine. Prevaja tudi iz slovenščine v srbščino. Kolumne piše za Večer ter je glavna in odgovorna urednica beograjskega strokovnega in literarnega časopisa ProFemina. Bila je sourednica satiričnega časopisa Frontisterion, ki je bil prepovedan že s prvo številko, ona pa je bila za več let ob potni list. V preteklosti je kolumne pisala za časopise Književna reč, Vreme, Teleks, Nezavisni in Peščanik

AEC v1.0.4