Napovednica

 • Čas:
  od 06. 03. 2017
  do 13. 04. 2017
  Lokacija:
  GALERIJA DESSA, Arhitekturni center, Židovska steza 4, Ljubljana

  V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja

  Druga arhitekturna razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki sta jo v sodelovanju z galerijo DESSA pripravila Center arhitekture Slovenije in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, je tematsko del aktivnosti mednarodnega interdisciplinarnega projekta MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (Modern Movement Women). Njegov namen je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane evropske kulturne dediščine 20. stoletja, ki so jo ustvarile ženske, dejavne na področju arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture, urbanizma in gradbeništva, ki so oziroma veljajo za tradicionalno moške poklice. Predstavljena so dela desetih ustvarjalk, od diplomantk arhitekta prof. Jožeta Plečnika do povojnih generacij, ki so študij zaključile pri arhitektih prof. Edvardu Ravnikarju in prof. Edu Mihevcu.

 • Čas:
  28. 03. 2017
  od 10:00 do 12:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Neopatriarhat!

  Neoliberalna politična kasta je brez avtentičnega programa, ker hiti razprodajat državo. Klovnovska politika, ki se naslanja na domnevno “tradicionalne vrednote”, je zapolnila praznino. Rezultat je neopatriarhat, kjer so prve in najmnožičnejše žrtve ženske.

  Iztočnice za razpravo bodo podali_e Darja Zaviršek, Sonja Lokar, Nika Kovač, Tadej Troha, Roman Kuhar in Irena Šumi.

  Vabljene_i.

 • Čas:
  28. 03. 2017
  od 17:00 do 18:45
  Lokacija:
  Fakulteta za varnostne vede, Kotnikova 8, predavalnica 1

  Trgovina z ljudmi, migracije, fiktivne poroke

  Slovensko združenje za varen svet bo na rednem mesečnem srečanju, dne 28.3.2017 od 17.00 do 18.45 na Fakulteta za varnostne vede, Kotnikova 8, Ljubljana (predavalnica 1), gostilo nekdanjo kriminalistko, danes višjo svetovalko v Službi za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na Ministrstvu za notranje zadeve, Tanjo Erhatič.

AEC v1.0.4