Napovednica

 • Čas:
  od 06. 03. 2017
  do 13. 04. 2017
  Lokacija:
  GALERIJA DESSA, Arhitekturni center, Židovska steza 4, Ljubljana

  V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja

  Druga arhitekturna razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki sta jo v sodelovanju z galerijo DESSA pripravila Center arhitekture Slovenije in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, je tematsko del aktivnosti mednarodnega interdisciplinarnega projekta MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (Modern Movement Women). Njegov namen je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane evropske kulturne dediščine 20. stoletja, ki so jo ustvarile ženske, dejavne na področju arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture, urbanizma in gradbeništva, ki so oziroma veljajo za tradicionalno moške poklice. Predstavljena so dela desetih ustvarjalk, od diplomantk arhitekta prof. Jožeta Plečnika do povojnih generacij, ki so študij zaključile pri arhitektih prof. Edvardu Ravnikarju in prof. Edu Mihevcu.

 • Čas:
  25. 03. 2017
  od 20:00 do 23:30
  Lokacija:
  Bar Pr’ Gabrijelu, Cerkno

  Deuje babe | Deuji pesniški slam

  eti festival Deuje babe vabi na

  DEUJI PESNIŠKI SLEM!

  Pesniški slam je odprta prireditev, recital poezije v drugačnem, tekmovalnem duhu, na kateri pesniki in pesnice različnih pesniških profilov z nastopom pred kritično publiko predstavijo svoje delo ali ga na odru kar ustvarijo.

  Tema večera bo spol, ki ni samo biološki, psihološki, ampak tudi slovnični! Izvirnost, družbena-kritičnost, polemičnost, feministični diskurz so torej več kot zaželeni. (Ne)spremenjeni spol osebe lahko več kot zgovorno govori skozi slam poezijo, ki se zadnji dve leti širi po slovenskem literarnem prostoru.

  Kdo bo najboljši ali najboljša na Deujem pesniškem večeru? Vabljeni in vabljene k sodelovanju kot nastopajoči/e in del navdušenega občinstva!
  Dogodek je brezplačen. Prostovoljni prispevki so zelo dobrodošli.

  Organizacija: Deuje babe v sodelovanju s Slam zverinami, Bando Ferdamano in Barom Pr' Gabrijelu.

  Dogodek sta finančno podprla MC C.M.A.K. Cerkno in Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore.

AEC v1.0.4