Napovednica

 • Čas:
  od 06. 03. 2017
  do 13. 04. 2017
  Lokacija:
  GALERIJA DESSA, Arhitekturni center, Židovska steza 4, Ljubljana

  V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja

  Druga arhitekturna razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki sta jo v sodelovanju z galerijo DESSA pripravila Center arhitekture Slovenije in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, je tematsko del aktivnosti mednarodnega interdisciplinarnega projekta MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (Modern Movement Women). Njegov namen je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane evropske kulturne dediščine 20. stoletja, ki so jo ustvarile ženske, dejavne na področju arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture, urbanizma in gradbeništva, ki so oziroma veljajo za tradicionalno moške poklice. Predstavljena so dela desetih ustvarjalk, od diplomantk arhitekta prof. Jožeta Plečnika do povojnih generacij, ki so študij zaključile pri arhitektih prof. Edvardu Ravnikarju in prof. Edu Mihevcu.

 • Čas:
  24. 03. 2017
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Filozofska fakulteta, UL, Aškerčeva 2, Ljubljana, Modra soba

  Žensko telo v diskurzu

  ŽENSKO TELO V DISKURZU

  V sklopu 45 dni feminizma bodo študentke in študentje oddelka za filozofijo s Filozofske fakultete v sodelovanju z Aporijo organizirali serijo dogodkov pod imenom Žensko telo v diskurzu.

  24. 3. Filozofska fakulteta, Modra soba (5. nadstropje)

  O ženskem telesu problematik kar mrgoli, vendar se o njih vsekakor premalo govori, zato smo se odločili, da bomo pripravili sklop predavanj in prispevkov na to temo.

  Spored predavateljic bo objavljen naknadno.

 • Čas:
  24. 03. 2017
  od 20:00 do 21:30
  Lokacija:
  Oder pod zvezdami LGL, Krekov trg 2, Ljubljana

  Koncert Svetlane Makarovič

  Svetlana Makarovič, vsestranska umetnica in priljubljenka otroška pisateljica, ki jo obiskovalci Lutkovnega gledališča Ljubljana dobro poznajo po znameniti Sapramiški, ponovno prihaja na Oder pod zvezdami.

  Na velikem šansonskem koncertu Kdor gleda ljudi skozi mačje oči bo s številnimi gosti predstavila svoje avtorske pesmi. Vstopnice po 15 evrov so v prodaji na blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana, preko sistema mojekarte.si pa tudi na bencinskih servisih Petrola in OMV, v M Holidaysu, trafikah in na spletu lgl.mojekarte.si.

AEC v1.0.4