Napovednica

 • Čas:
  18. 06. 2018
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, Ljubljana

  Intersekcionalnost skozi strip -Delavnica z Rudy Loewe

  Intersekcionalnost skozi strip // Delavnica pod vodstvom Rudy Loewe

  Rudy Loewe v svoje delo pogosto vključuje arhivski material in sodelovanje z zgodovinarkami_ji ter arhivistkami_i. Pedagoško stran Rudyjinih_jevih del so navdahnila teoretska dela avtoric_jev, kot sta bell hooks in Paulo Freire ter njihove ideje o skupnosti in učenju.

  Cilj Rudyjinega_jevega dela je v umetniške prakse vključiti osebe, ki običajno čutijo, da ne spadajo v svet umetnosti. Skupnost je sestavni del Rudyjinega_jevega pristopa, zato je pomemben vidik njenega_govega dela fasilitacija delavnic in neprecenjive diskusije, ki jim sledijo. Vabljene_i ste, da se potopite v nov način raziskovanja intersekcionalnosti skozi interaktivno in ustvarjalno delavnico.

  Prijava na delavnico: https://goo.gl/WJ1pNh
  15 prostih mest za delavnico

 • Čas:
  18. 06. 2018
  od 19:00 do 20:30
  Lokacija:
  Center poezije TŠ JSKD, Cankarjeva 5, Ljubljana

  Srečanje s knjigo TRETJA OSEBA DVOJINE Petre Kolmančič

  Spoštovane, spoštovani,

  vabljene na junijsko srečanje s knjigo
  TRETJA OSEBA DVOJINE Petre Kolmančič,
  ki bo v ponedeljek, 18. junija ob 19h v Centru poezije TŠ
  JSKD na Cankarjevi 5 v Ljubljani.


  VABLJENE_I!

 • Čas:
  18. 06. 2018
  od 20:00 do 22:00
  Lokacija:
  DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, Ljubljana

  Razstava: Dekoloniziranje Kvir, avtorja_ice Rudy_ja Loewe

  Dekoloniziranje kvira // Otvoritev razstave in nagovor avtorja_ice Rudy_ja Loewe

  Rudy Loewe je vizualna_i umetnica_k, ki svoje izkušnje uporablja za pripovedovanje zgodbe skozi stripe in ilustracije, kjer se primarno osredotoča na življenja temnopoltih oseb. Rudyjin_jev namen je predstaviti kompleksne ideje in zgodbe v bolj dostopnih in preprostih formatih. Njena_gova dela skozi komedijo in satiro spodkopavajo dominantno strukturo sistema in načenjajo težke diskusije o intersekcionalnosti. Skozi stripe pripoveduje in slavi zgodbe temnopoltih oseb. Rasizem, spolna identiteta, spolna usmerjenost, invalidnost in duševno zdravje so osrednje teme v Rudyjinih_jevih praksah. Skozi različne medije in ponavljajoče se motive raziskuje družinsko zgodovino, zgodovino temnopoltih oseb, diasporo in travmo.

  “LGBTIQ osebe so tudi migrantke_i, seksualne_i delavke_ci, ljudje z invalidnostmi, begunke_ci, zapornice_ki, temnopolte_i, staroselke_ci, femme osebe, verne_i (...) in ni potrebno, da obstaja samo ena beseda, ki bi nas vse opisala.” Rudy Loewe

 • Čas:
  18. 06. 2018
  od 22:00 do 23:30
  Lokacija:
  Društvo DIH, Slomškova ulica 25, Ljubljana

  Dihtivo - Predstavitev LGBT+ poezije in kratke proze

  Dihtivo
  Predstavitev LGBT+ poezije in kratke proze

  Dihtivo je zbirka poezije in kratke proze, ki jo ustvarjajo LGBT+ osebe. V okviru Festivala Parada ponosa 2018 bodo v živo predstavljene osebnoizpovedne zgodbe.

  Organizira društvo DIH.

 • Čas:
  19. 06. 2018
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Društvo DIH, Slomškova ulica 25, Ljubljana

  Sporazumevanje v znakovnem jeziku

  Sporazumevanje v znakovnem jeziku

  Na delavnici Sporazumevanje v znakovnem jeziku bomo spoznale_i nekaj osnovnih besed in besednih zvez, ki nam pridejo prav v komunikaciji z gluhimi in naglušnimi, ter spregovorile_i o tem, kako je biti del LGBT+ skupnosti kot oseba z invalidnostjo.

  Delavnica v koprodukciji z društvom DIH.

 • Čas:
  19. 06. 2018
  od 19:00 do 22:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Intersekcionalnost – prepletenost identitet in osebnih okoliščin

  Javna razprava
  Intersekcionalnost – prepletenost identitet in osebnih okoliščin

  Intersekcionalnost je koncept, ki ga je leta 1989 v prostor teoretske analize vnesla Kimberlé Williams Crenshaw, v zadnjih letih pa se je razširil kot zelo pomembno orodje analize in razumevanja strukturne diskriminacije. Nanaša se na istočasno izkušnjo kategoričnih in hierarhičnih klasifikacij kot so rasa, razred, spol, spolna usmerjenost, narodnost in mnoge druge. Nanaša se tudi na dejstvo, da so oblike zatiranj, ki so pogosto razumljene kot ločene (na primer rasizem, diskriminacija na podlagi razredne pripadnosti, seksizem in ksenofobija), v resnici vzajemno soodvisne in že po naravi presečne – skupaj sestavljajo enoten sistem zatiranja. Temu primerno so privilegiji, ki jih uživamo, in diskriminacija, s katero se soočamo, produkt naše edinstvene pozicioniranosti v družbi, ki jo določajo ti družbeni klasifikatorji.

  Na javni diskusiji si bomo pobliže pogledale_i realnosti presečnosti med spolnimi identitetami in spolnimi usmerjenostmi ter brezdomstvom, duševnim zdravjem in diskriminacijo na podlagi telesnih karakteristik in zmožnosti.

 • Čas:
  20. 06. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana

  Neizogibno prepletene_i – za rasizem ni prostora

  Javna razprava
  Neizogibno prepletene_i – za rasizem ni prostora

  Vedno, ko gledamo na družbene strukture skozi prizmo intersekcionalnosti, moramo v jedro postaviti raso kot kategorijo. Zavedamo se, da je rasa družbeni konstrukt, vendar pa se zavedamo tudi, da če je ne postavimo v jedro analize, ne moremo razumeti razsežnosti rasizma, ki preveva našo družbo, politične strukture in institucije. V slovenski LGBTIQ+ skupnosti se, podobno kot v slovenski družbi, o rasizmu zares pogovarjamo zelo malo, še manj se proti njemu eksplicitno borimo. Protirasistični boj mora biti v jedru vsakega boja za družbene spremembe in enakovpravnost, zato je ključno, da se poglobimo v dinamike rasizma, ki vplivajo na LGBTIQ+ skupnost. Skupaj si bomo pogledale_i presečnost med raso, etnično pripadnostjo in LGBTIQ+ identitetami ter manifestacije rasizma in diskriminacije, ki se kažejo na teh presečiščih.

  Pokrovitelj dogodka – Evropski poslanec Ivo Vajgl, član skupine ALDE v Evropskem parlamentu

 • Čas:
  20. 06. 2018
  od 20:00 do 23:30
  Lokacija:
  Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

  Kabaret Tiffany

  Rjavotaška in trije medvedki so se znašli pred neusmiljeno izbiro. Slediti svoji skriti želji ali jo pozabiti za vedno? Pridružite se jim na potovanju v neusmiljen in glamurozen svet odločnih kraljic in pompoznih kraljev preobleke v kočljivi deželi LGBT scene. Najmanjša napaka v tej deželi jih lahko stane glave. Edina in zadnja možnost za odrešitev? Lipsync for your life!
  Kabaret Tiffany ponosno slavi raznolikost LGBT+ kulture. Pridružite se našemu praznovanju in skupaj z našimi s kempom oboroženim divami špricajte življenje na prestrašene obraze tradicije!
  Kabaret Tiffany ustvarjajo Olja Grubić, Nasty Suzy in Virginia Immaculata, Anđa Rupić, Luca Skadi, Yuliya Molina, Andro žena, Jernej Škof.

  POMEMBNO: Zaradi pomanjkanja prostora vas prosimo, da si vaše mesto rezervirate s sporočilom na e-mail kulturnicenterq@gmail.com in sporočite ob kateri uri boste prišli.

  Produkcija: ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany.

 • Čas:
  21. 06. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  DRPD Novo mesto, Novi trg 9, Novo mesto

  STIK Novo Mesto - Razširimo glas o paradi

  Skupina STIK je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem. Je čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja, za STIK mladih LGBT+ oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativov, in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

  STIK v mesecu juniju v koprodukciji organizirata društvo Legebitra in društvo Parada ponosa, tematsko pa bodo srečanja posvečena tematiki paradi ponosa.

  **Dobimo se v četrtek, 21. junija 2018 ob 18.00 uri v DRPD Novo mesto, Novi trg 9, Novo mesto**

  POMEMBNO: Junijski STIK je zadnji v tej sezoni. Naslednjič se vidimo septembra 2018! Spremljajte Legebitrino stran in stran lokalne organizacije za dogodke!

 • Čas:
  21. 06. 2018
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Solidarnost in skupni boji – ker ne živimo enoznačnih življenj

  Solidarnost in skupni boji – ker ne živimo enoznačnih življenj

  V ospredju družbenih bojev so vedno marginalke_ci, tiste_i najbolj zatirane_i. Zakaj se potem vedno znova zgodi, da ko se žanjejo sadovi uspeha, marginalke_ci ostanemo na margini? Zakaj se transseksualke_ci afroameriškega in južnoameriškega porekla še vedno borijo za javno priznanje svoje ključne vloge pri stonewallskih uporih? Zakaj so revne lezbijke, afroameriške lezbijke in črnke izvisele pri feminističnih bojih 20. stoletja? In predvsem, zakaj po vseh zgodovinskih razočaranjih prav marginalke_ci še vedno vztrajamo v družbenih bojih? Zakaj je ključno, da ne odnehamo in zakaj je ključno, da širši družbeni boji priznajo pozicijo marginalk_cev – o tem se bomo pogovarjale_i z gosti_jami, ki so ključne_i akterke_ji širših družbenih bojev v Sloveniji.

 • Čas:
  21. 06. 2018
  od 20:00 do 23:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Selekcija #1 | Tami T

  V poletnih mesecih se bo na Mestnem trgu pred Pritličjem odvila četrta sezona serije koncertov na prostem tako domačih kot tujih izvajalcev - SELEKCIJA.

  Selekcija #1 | Tami T

  Švedska glasbenica Tami T je najbolj znana po svoji pesmi "I Never Loved This Hard This Fast Before", ki je bila predstavljena v filmu "Something Must Break" in v norveški seriji Skam. Poleg nastopanja in dela v okviru svoje pop kariere, Tami sklada glasbo tudi za plesne, gledališke in filmske projekte. Nedavno je kot producentka in nastopajoča sodelovala na turneji Fever Ray. Z eksplicitno romantičnimi besedili, penečimi pop melodijami in klubskimi biti zavije plesišče in naš razum v roza bleščice.

  Koncert Tami T je obenem del programa letošnjega festivala Ljubljana Pride in zaključni koncert Praznik glasbe.

  // DJ program od 14.00 pred Pritličjem v okviru Praznika glasbe.
  KMN
  cl_tr
  Peglasus
  Futon
  VJ Smech
  (Bojler)

 • Čas:
  od 22. 06. 2018
  do 24. 06. 2018
  Lokacija:
  Scheune Dresden, Alaunstr. 36-40, 01099 Dresden, Germany

  Böse&gemein festival 2018

  böse&gemein #3 – queer feminist punk festival dresden

  LINE UP 2018

  Dark Times (Melodic Punk, Norway)
  https://darktimes.bandcamp.com

  Gattaca CZ (DIY Hardcore-Punk, Czech Republic)
  https://gattaca.bandcamp.com/album/split-7-ep-w-rosa-parks

  GYM Tonic (Synth-Punk, Canada, France, Berlin)
  https://gymtonic.bandcamp.com/releases

  Choral Hearse (Prog/Witch Metal, Berlin)
  https://choralhearse.bandcamp.com

  KENNY KENNY OH OH (Legendary All-Grrrl-Punk Band, Leipzig)
  https://kennykennyohoh.bandcamp.com

  WEAK TIES (Punky Powerviolence, Bielefeld)
  https://weakties.bandcamp.com

  OREE (Dresden)
  Aufregendes neues Projekte von Carina Hajek (u.a. Tinted House)

  EX-DIEL (Dark-Punk, Leipzig)
  https://ex-diel.bandcamp.com/releases

  ORANG ORANG (Punk)
  ALLES NOCH GEHEIM, aber nur berühmte Leute

  Feministische Schlaftplatzbörse:
  boeseundgemein@posteo.de
  Fragen & Anregungen:
  boeseundgemein@posteo.de
  Mitmachen: boeseundgemein@posteo.de

 • Čas:
  22. 06. 2018
  od 19:00 do 22:00
  Lokacija:
  Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

  Parada – protest in ne zabava

  Razprava
  Parada – protest in ne zabava

  V preteklih nekaj desetletjih so parade ponosa na Zahodu postale ogromne zabave, skomercializirani masovni dogodki, ki pritegnejo na stotisoče ljudi na slavnostno, barvno praznovanje, ki spominja na karnevalsko povorko. Na drugi strani pa se v mnogih državah LGBTIQ+ organizacije in skupnosti borijo za pravico do golega obstoja in je zanje že pridobitev dovoljenja s strani javnih oblasti, da bi sploh lahko organizirale_i parado ponosa, nemogoča. Ali pa 200 protestnic_kov varuje 2000 policistk_ov, da jih zaščitijo pred kamenjem, dimnimi bombami in sovraštvom tisočih sodržavljank_ov. Ljubljanska parada ponosa je, kot mnoge druge, nekje vmes – ali pač? Zakaj je to, kakšna bo parada pri nas, vedno znova politična odločitev? Zakaj protest? Zakaj zabava? Zakaj nič od tega ali nekaj vmes?

 • Čas:
  23. 06. 2018
  od 10:00 do 15:00
  Lokacija:
  Novi trg, Ljubljana

  Lgbtiq+ organizacije se predstavljajo // Živa Knjižnica

  Novi trg
  LGBTIQ+ organizacije se predstavljajo

  Pokrovitelj dogodka - evropski poslanec dr. Igor Šoltes (Zeleni/ESZ), finančno ga podpira skupina Zelenih - Evropska svobodna zveza v Evropskem parlamentu

  Novi trg
  Živa Knjižnica

  Živa Knjižnica deluje kot vsaka druga knjižnica, le da so v njej knjige ljudje, ki skozi dialog z bralkami_ci odpirajo vrata v svet osebnih zgodb in izkušenj. Žive knjige so predstavnice_ki ranljivih družbenih skupin, ki se soočajo s predsodki in stereotipi, diskriminacijo, stigmatizacijo in socialno marginalizacijo. Bralka_ec je lahko kdorkoli, ki se je pripravljen_a soočiti z lastnimi stereotipi in predsodki, branje pa je pogovor z osebo, ki ji vse te stereotipe in predsodke pripisujemo.

  Živo knjižnico organizira društvo Legebitra.

 • Čas:
  23. 06. 2018
  od 11:00 do 13:00
  Lokacija:
  ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana

  Lutkovna predstava - Prva ljubezen

  Lutkovna predstava v izvedbi gledališča ŠKUC

  Lutkovna predstava je nastala po slikanici, ki jo je Brane Mozetič leta 2014 izdal v zbirki Lambda, izšla pa je tudi v Španiji, na Švedskem in v Južni Koreji. Tenkočutno napisana zgodba postavlja v ospredje prvo ljubezen, tisto nežno in silovito, ki se nam vtisne v čustveni spomin za vse življenje. Enako se je zgodilo tudi glavnemu junaku Mozetičeve zgodbe, šestletnem dečku, ki najde varnost in sprejetost le v družbi Drejčka. Med fantkoma vzklije ljubezen in tesno prijateljstvo, a teh čustev okolica ne odobrava.

  Po predstavi sledi pogovor z ustvarjalci.
  Avtor: Brane Mozetič, režija, dramaturgija, scenografija, izdelava lutk in mask: Alenka Pirjevec, likovna zasnova: Maja Šubic, nastopata dramska igralca: Matic Lukšič in Matej Zemljič.

  Za otroke od 4. leta dalje, trajanje lutkovne predstave 25 minut

 • Čas:
  23. 06. 2018
  od 18:00 do 23:00
  Lokacija:
  Zbor na Metelkovi

  Povorka po mestu // Politični program in koncerti

  17.00 Metelkova
  Zbiranje na Metelkovi

  18.00 - 19.00
  Povorka po mestu
  (Metelkova - Masarykova - Slovenska cesta - Zoisova cesta - Novi trg)

  19.00 - 23.00 Novi trg
  Politični program in koncerti

  Glavni oder:
  Koncert: July Jones (London)
  Nastop: Cheddar Gorgeous (Manchester)
  Nastop: Luca Skadi
  Koncert: Croon
  Dj Set: Nina Hudej in NinaBelle

 • Čas:
  24. 06. 2018
  od 11:00 do 12:00
  Lokacija:
  Narodna galerija, Cankarjeva 20, 1000 Ljubljana

  Prvo javno vodstvo po razstavi Ivana Kobilca

  Vabljeni na prvo javno vodstvo po razstavi Ivana Kobilca, ki bo na ogled od 21. junija 2018 dalje. Na prvi razstavi del najuspešnješe slovenske slikarke po 40 letih bo na ogled okoli 140 del iz vseh obdobij njenega ustvarjanja. Na razstavi bodo na ogled tudi ključna dela drugih slovenskih realistov (Jurij Šubic, Anton Ažbe, Ferdo Vesel, Jožef Petkovšek). Z razstavo, ki bo predvidoma na ogled do februarja 2019, obeležujemo 100-letnico Narodne galerije.

  V skupino sprejmemo 30 obiskovalcev. Rezervirane vstopnice za vodstvo morate prevzeti v galerijski trgovini 30 minut pred pričetkom vodstva.

  Zagotovite si mesto na vodstvu:
  T: 01 24 15 415
  E: trgovina@ng-slo.si

 • Čas:
  27. 06. 2018
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Mladinska čvekalnica

  Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine. V njej lahko nasloviš stisko, ki jo doživljaš zaradi staršev, izpitov v šoli, razpada zveze ali pa z nami podeliš kako srečna_en si, ker ti je uspelo popraviti vse negativne ocene, oziroma si dobil_a mlado mucko, ki si jo vedno želel_a …

  Hkrati je to tudi prostor, kjer spoznaš nove obraze, si izmenjaš izkušnje in pridobiš podporo na področjih, kjer jo sam_a potrebuješ in želiš. Ne nazadnje, več glav več ve in morebiti katera_i izmed nas že pozna kakšno strategijo, ki bi jo lahko preizkusil_a tudi ti ;)

  Vabljen_a!

 • Čas:
  28. 06. 2018
  od 18:30 do 20:30
  Lokacija:
  ŠOUP - Čevljarska ulica 27, Koper

  STIK Koper - Kaj vemo o paradi ponosa?

  Skupina STIK je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem. Je čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja, za STIK mladih LGBT+ oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativov, in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

  STIK v mesecu juniju v koprodukciji organizirata društvo Legebitra in društvo Parada ponosa, tematsko pa bodo srečanja posvečena tematiki paradi ponosa.

  **TOKRAT IZJEMOMA V PROSTORIH ŠOUP - Čevljarska ulica 27, 6000 Koper**

  POMEMBNO: Junijski STIK je zadnji v tej sezoni. Naslednjič se vidimo septembra 2018! Spremljajte Legebitrino stran in stran lokalne organizacije za dogodke!

 • Čas:
  11. 07. 2018
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Mladinska čvekalnica

  Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine. V njej lahko nasloviš stisko, ki jo doživljaš zaradi staršev, izpitov v šoli, razpada zveze ali pa z nami podeliš kako srečna_en si, ker ti je uspelo popraviti vse negativne ocene, oziroma si dobil_a mlado mucko, ki si jo vedno želel_a …

  Hkrati je to tudi prostor, kjer spoznaš nove obraze, si izmenjaš izkušnje in pridobiš podporo na področjih, kjer jo sam_a potrebuješ in želiš. Ne nazadnje, več glav več ve in morebiti katera_i izmed nas že pozna kakšno strategijo, ki bi jo lahko preizkusil_a tudi ti ;)

  Vabljen_a!

 • Čas:
  25. 07. 2018
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Mladinska čvekalnica

  Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine. V njej lahko nasloviš stisko, ki jo doživljaš zaradi staršev, izpitov v šoli, razpada zveze ali pa z nami podeliš kako srečna_en si, ker ti je uspelo popraviti vse negativne ocene, oziroma si dobil_a mlado mucko, ki si jo vedno želel_a …

  Hkrati je to tudi prostor, kjer spoznaš nove obraze, si izmenjaš izkušnje in pridobiš podporo na področjih, kjer jo sam_a potrebuješ in želiš. Ne nazadnje, več glav več ve in morebiti katera_i izmed nas že pozna kakšno strategijo, ki bi jo lahko preizkusil_a tudi ti ;)

  Vabljen_a!

 • Čas:
  od 02. 08. 2018
  do 05. 08. 2018
  Lokacija:
  Gornji Grad

  6th international Non-festival of the Theatre of the Oppressed

  6th international Non-festival of theatre of the oppressed will be held in August 2.-5 in the colour red!

  ​For the sixth year in a row we are proudly announcing the Non-estival of theatre of the oppressed, the creative and educational meeting of creators and artist working with the techniques of theatre of the oppressed in Slovenia and abroad, and also other fans of smaller festivals in nature who like to explore the principles of community and active participation through artistic and activist approaches. These year it comes in red.
  This year the Non-festival will take place from August 2nd to 5th 2018 in Gornji Grad, in the heart of Slovenia amidst a beautiful landscape, green woods, unpolluted streams, under a starry sky with no street lights in an atmosphere of peace and serenity. We are an environment-friendly festival, to which we aspire by recycling, natural detergents, vegan alimentation and self-sufficiency.

  You can APPLY HERE: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqrVLkU2UJYBFRiV0JmrsPPGoOrpKhY90WlaS9tenVwLwZdQ/viewform
  We will be accepting applications until all 50 (including organisers) places are filled up.

  ATTENDANCE FEE
  ADMISSION + WORKSHOPS
  4 days : 45 EUR*
  *Admission includes accommodation at the festival campsite,morning coffee, tea and fruit, vegan/vegetarian lunch and dinner. workshops, evening programme, workshop for children aged 7-10 and day care during workshops for children under 7.

  ADMISSION WITHOUT WORKSHOPS
  1 day- 12 EUR**
  2 days - 20 EUR**
  3 days 30 EUR**
  **Admission includes accommodation at the festival campsite, morning coffee, tea and fruit, vegan/vegetarian lunch and dinner. evening programme, workshop for children aged 7-10.

  Več na: https://www.facebook.com/events/1794840407477930/

 • Čas:
  od 25. 10. 2018
  do 26. 10. 2018
  Lokacija:
  Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Aškerčeva cesta 2, Ljubljana

  Na vzhod! LGBTQ+ književnost v Vzhodni Evropi

  Mednarodna konferenca Na vzhod!
  LGBTQ+ književnost v Vzhodni Evropi
  * * *
  Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in ŠKUC z veseljem najavljata mednarodno konference o LGBTQ+ književnosti v Vzhodni Evropi, ki bo potekala 25. in 26. oktobra 2018
  v Ljubljani.
  Zakaj je Vzhodna Evropa (videti) manj sprejemajoča, kar zadeva seksualno in spolno nenormativnost? Ali je bilo vedno tako? Kako sta se LGBTQ+ literarna produkcija in literarna veda razvijali v Vzhodni Evropi? Ali domnevno liberalni Zahod in manj prijazni Vzhod ločuje nekakšna rožnata zavesa? In kako se to kaže v književnosti?
  Kakšno je po več desetletjih razvoja LGBTQ+ literarne vede, ki sicer večinoma resda izhaja z Zahoda, stanje v Vzhodni Evropi?
  Tema konference je LGBTQ+ književnost v Vzhodni Evropi, obravnavala pa bo njene teoretske, kulturne, zgodovinske in druge vidike.

  Vabilo za sodelovanje je dostopno na: http://www.ff.unilj.si/dejavnosti/Konference_posveti
  in www.skuc.org/lgbt-conference

AEC v1.0.4